Evaluarea la mijloc de termen a Strategiei Nationale a Sanatatii Reproducerii

24 March, 2010

23.03.2010     Specialisti ai Ministerului Sanatatii si reprezentanti ai organismelor internationale din Republica Moldova s-au intrunit in cadrul unei sedinte de lucru, pentru a pune in discutie rezultatele evaluarii la mijloc de termen a Strategiei Nationale a Sanatatii Reproducerii.

In cadrul sedintei urmeaza a fi analizate succesele realizate, dar si deficientele inregistrate in acest domeniu in Republica Moldova pe parcursul ultimilor cinci ani, precum si recomandarile grupului national de lucru ce a efectuat evaluarea Strategiei, privind actiunile ce urmeaza a fi intreprinse in continuare.

Participantii la intrunire vor discuta subiecte ce tin de: Sanatatea materna si neonatala; Planificarea familiala; Prevenirea avorturilor; Prevenirea infectiilor cu transmitere sexuala; Infertilitatea; Prevenirea si diagnosticarea precoce a cancerului mamar si de col uterin; Dimensiunea de gen a Strategiei Nationale in Sanatatea Reproducerii; Violenta sexuala si traficul de persoane; Adolescentii si tinerii; Sanatatea reproducerii barbatilor si a persoanelor in etate.

Evenimentul, care se desfasoara in perioada 23-24 martie, este organizat de Ministerul Sanatatii in parteneriat cu Organizatia Mondiala a Sanatatii si Fondul ONU pentru Populatie.

Strategia Nationala a Sanatatii Reproducerii fost aprobata prin decizie de Guvern pe un termen de zece ani (2005-2015) si prevede realizarea mai multor obiective de imbunatatire a situatiei in domeniul sanatatii reproductive.

Sursa: http://www.ms.md

 

Prezentarea disponibila din cadrul conferintei:

“Prioritatea 5 Avortul si serviciile de intrerupere a sarcinii”,

Rodica Comendant,
Conferenţiar universitar,
Centrul de instruire în domeniul sănătăţii reproducerii (CIDSR), director,
Expert OMS în avortul în siguranţă

Partners

We use cookies
We use cookies to display content correctly and to make the website easy to use.
Accept
I don't accept