Create a workgroup to adapt the standards on safe abortion (in Romanian)

La data de 5 august 2014 a fost aprobat ordinul Centrului Republican al mamei și Copilului privind crearea grupului de lucru privind efectuarea întreruperii de sarcina în condiții de siguranța.

Din componența grupului de lucru pentru adaptarea standardelor privind efectuarea întreruperii de sarcină în condiții de siguranță au  făcut parte:

  • Președintele grupului de lucru – Tcaciuc Leonid Alexandru,  medic obstetrician ginecolog, secția ginecologie Centrului Republican al Mamei și Copilului;
  • Vice președintele grupului de lucru –  Ciolac Oxana Nicolae, medic obstetrician ginecolog, secția ginecologie, Centrului Republican al Mamei și Copilului;
  • Secretarul grupului de lucru – Ceban Oxana Serghei – șefa centrului de sănătate reproductivă și planificare a familiei  din cadrul „Centrului Republican al Mamei și Copilului”.

Membrii grupului de lucru:

  • Socolovscaia Elena Anatolie,  medic obstetrician ginecolog, consultant in cadrul Centrului de Sanatate reproductiva si planificare a familiei;
  • Sipcenco Dumitru Andrei, medic obstetrician ginecolog, secția ginecologie Centrului Republican al Mamei și Copilului.

Potrivit ordinului, grupului de lucru i s-au atribuit următoarele sarcini:

  1. Adaptarea standardelor privind efectuarea întreruperii de sarcină în condiții de siguranță, luând în considerare recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.
  2. Elaborarea instrumentului de monitorizare și evaluare a calității întreruperii de sarcină.
  3. Elaborarea unui chestionar pentru a evalua gradul de satisfacție a serviciului prestat.
  4. Elaborarea unui chestionar pentru autoevaluarea personalului medical.

De controlul executării prezentului ordin va răspunde președintele grupului de lucru Tcaciuc Leonid Alexandru.

Este disponibil Ordinul cu privire la crearea grupului de lucru privind adaptarea standardelor de întrerupere a sarcinii în condiții de siguranță.

Partners

We use cookies
We use cookies to display content correctly and to make the website easy to use.
Accept
I don't accept