Ziua Familiei 2022 marcată de CIDSR prin lansarea unei serii de materiale video

16 Mai, 2022

Ziua de 15 mai a fost declarată „Ziua Internațională a Familiei” prin rezoluția adoptată la 20 septembrie 1993 de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite.
Această zi are misiunea de a promova valorile definitorii ale familiei: dragoste, respect, egalitate, parteneriat, prevenirea/combaterea violenţei față de femei, copii, persoane în etate, concilierea vieții profesionale cu viața de familie, etc.

În acest context, CIDSR, a marcat această zi prin lansarea unei serii de materiale video variate cu caracter educativ, informativ și de sensibilizare.

În materialul video ” Cum ne ajută planificarea familială în formarea unei familii sănătoase” dna Rodica Comendant, medic obstetrician-ginecolog, conferențiar universitar oferă informație despre impactul contracepției asupra îmbunătățirii calității vieții de familie și a sănătății acesteia.

Prin materialul video ”Persoanele cu nevoi speciale pot și au dreptul să aibă familii armonioase”, CIDSR vrea să combată prejudecățile și discriminarea. Prin exemplul pozitiv al dnei Ana Carabețcaia subliniem ideea că capacitatea de a crea familii armonioase, cu relații sănătoase și responsabile nu depinde de prezența sau lipsa unei dizabilități. A avea sau nu un partener, a întemeia sau nu o familie, a avea sau a nu copii – acestea sunt decizii importante pe care persoanele cu dizabilități au tot dreptul să le ia, ținând cont de factorii pe care orice altă persoană sau cuplu i-ar lua în considerare  la această etapă.

De asemenea a fost lansat video-ul ”Tipuri de familii” din seria de filmulețe Amaze care, întrun mod atractiv, oferă tinerilor informație comprehensivă, corectă, non-discriminatorie despre familii și varietatea acestora.

Pentru mai multe materiale video cu caracter educativ și informativ în domeniul drepturilor și sănătății sexuale și reproductive puteți accesa

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/CIDSR98

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/c/CIDSR

Partenerii

Utilizăm module cookie
Utilizăm module cookie pentru a afișa corect conținutul și pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept