Facilitatorii YPEER în discuţie cu specialiştii CIDSR

În data de 1 iulie 2014, Centrul de Instruire în Domeniul Sănătăţii Reproductive (CIDSR) a găzduit întâlnirea echipei de facilitatori din cadrul Reţelei de Educatori de la Egal la Egal Y-PEER Moldova cu reprezentanţii CIDSR. Tinerii au efectuat vizita dată pentru a întra într-un dialog deschis cu medicii ginecologi, scopul întâlnirii fiind discutarea şi aprofundarea în două provocări majore la capitolul sănătăţii reproductive: infecţiile cu transmitere sexuală şi avortul în Republica Moldova.

Această întâlnirea le-a oferit celor 16 participanţi Y-PEER ocazia de a lua cunoştinţă cu  toate tipurile de infecţie cu transmitere sexuală, esenţa şi simptomele fiecăreia, exemplificări, dar şi moduri de protecţie, toate acestea fiind expuse de medicul obstetrician-ginecolog din cadrul CIDSR, Irina Sagaidac.

Interesul tinerilor s-a manifestat şi pe marginea temei sensibile a avortului în Republica Moldova, compartiment la care le-a vorbit medicul obstetrician-ginecolog Rodica Comendant, prezentându-le metodele avortului în condiţii de siguranţă şi progresele înregistrate în republică în acest sens.

Atmosfera nonformală a fost încurăjătoare de numeroase întrebări venite din partea tuturor celor 16 tineri, dovedind nivelul lor de interes sporit, entuziasm de a învăţa lucruri noi şi dispoziţia lor de a contribui la îmbunătăţirea informării în domeniul sănătăţii reproductive din Republica Moldova. Discuţiile s-au încheiat cu decizia de a continua şirul de asemenea întâlniri ale tinerilor de la Y-PEER cu specialiştii Centrului.