Live cu Rodica Comendant: Contracepție și avort în perioada epidemiei Covid-19

04 Mai, 2020

Pe 29 aprilie 2020, Rodica Comendant, medic ginecolog-obstretician și directoarea Centrului de Instruire în Domeniul Sănătății Reproductive a participat la o sesiune live – Contracepția și Avortul în Siguranță în perioada epidemiei Covid-19” organizată de Biroul Organizației Mondiale a Sănătății în Moldova. Sesiunea a fost urmarită online de circa 9800 de persoane. 

În cadrul evenimentului, Rodica Comendant a prezentant cele mai eficiente metode de contracepție și a răspuns la întrebările participanților pe următoarele subiecte:

  • cum acționează contraceptivele orale combinate;
  • reguli de administrare a contraceptivelor;
  • planificarea familială și virusul de tip nou – covid-19;
  • contracepția de urgență;
  • metodele avort în siguranță;
  • cum poate fi realizată o întrerupere de sarcină în perioadă de carantină și acces limitat în instituțiile medicale.

Amintim că, de curând, CIDSR a lansat proiectul  ,,Avortul medicamentos prin telemedicină”.  Scopul proiectului este de a facilita accesul femeilor la servicii de avort medicamentos, metoda recomandată de OMS, în timpul pandemiei de COVID-19.  

Centrul de Instruire în Domeniul Sănătăţii Reproductive din Republica Moldova (CIDSR) este o organizație non-profit, neguvernamentală, înființată în 1998, cu misiunea de a proteja și promova sănătatea și drepturile sexuale și reproductive. Suntem convinși, că fiecare persoană, indiferent de locul de trăi, indiferent de sex, vârstă, etnie, prezența oricărei tulburări fizice sau de altă natură etc., are aceleași drepturi sexuale și reproductive și poate profita de o stare bună a sănătății sexuale și reproductive și de acces la servicii de calitate.

Partenerii

Utilizăm module cookie
Utilizăm module cookie pentru a afișa corect conținutul și pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept