CIDSR prezintă rezultatele avortului medicamentos prin telemedicină la Congresul mondial FIGO

01 Noiembrie, 2021

În perioada 21-28 octombrie, Federația Internațională de Obstetrică și Ginecologie (FIGO) a organizat cel de-al XXIII-lea Congres Mondial de Ginecologie și Obstetrică, reunind obstetricieni, ginecologi, moașe, asistente medicale, cercetători și alți specialiști  în politică și decidenți, organizații non-guvernamentale (ONG-uri), pacienți și avocați. Congresul Mondial FIGO, desfășurat online, a oferit o platformă pentru colegii din întreaga lume pentru a prezenta cele mai bune practici clinice, a împărtăși cele mai recente studii, pentru a construi alianțe și pentru a propune soluții concrete la provocările legate de sănătatea și drepturile femeilor.

Printre participanții din cadrul Congresului s-a numărat directorul CIDSR, Dr. Rodica Comendant. Dr. Comendant a prezentat studiul pilot „Avortul medicamentos prin intermediul telemedicinii pentru femei și adolescente din Moldova,” susținut de Grand Challenges Canada ca parte a Inițiativei Opțiuni pentru întreruperea sarcinii (OPTions). În prezentarea sa, Dr. Comendant a evidențiat motivele cheie pentru lansarea studiului, metodologia de studiu, rezultatele studiului, inclusiv eficiența, siguranța, acceptabilitatea și economia de costuri pentru avortul medicamentos prin serviciul de telemedicină și modul în care studiul contribuie la volumul de literatură existentă. Se așteaptă ca studiul să fie publicat curând într-o revistă internațională.

Dr. Comendant a participat, de asemenea, la o discuție la masă rotundă intitulată „Actualizări tehnologice în avort ,” cu experți din India, Columbia, Chile și Marea Britanie. Unul dintre punctele principale ale discuției a fost creșterea disponibilității avortului medicamentos prin telemedicină în întreaga lume, inclusiv în Moldova.

Puteți viziona în video-ul de mai jos prezentarea Dr. Comendant cu privire la studiul „Avortul medicamentos prin telemedicină pentru femei și adolescente din Moldova”.

 

Partenerii

Utilizăm module cookie
Utilizăm module cookie pentru a afișa corect conținutul și pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept