CIDSR a participat la sesiunea de informare pentru educatorii parentali din Drochia

15 Noiembrie, 2019

La 13 noiembrie 2019, Centrul de Instruire în Domeniul Sănătății Reproductive a participat la sesiunea de informare pentru educatori parentali din raionul Drochia. Evenimentul a fost organizat de A.O. Centrul pentru Copilărie, Adolescenţă şi Familie (CCAF) ,,PRODOCS”.

   Membri echipei CIDSR – Rodica Comendant, medic obstetrician-ginecolog și directoare CIDSR, împreună cu Clay Cook, coordonator de proiect au vorbit despre dezvoltarea psiho-sexuală a adolescenților, inclusiv etapele adolescenței, schimbările fizice și sociale în perioada pubertății. Discursul a fost urmat de prezentarea drepturilor sexuale și reproductive și importanța educației sexuale în viața tinerilor din Moldova. În plus, educatorii parentali au avut ocazia să învețe într-un mod practic cum să abordeze astfel de teme într-un mod cât mai corect și interactiv cu adolescenții pe care îi au sub tutelă. 

Scopul organizării acestei sesiuni de informare și educare pentru educatorii parentali a fost de a oferi o informație structurată și adaptată necesităților zilnice de educare a adolescenților cu care se confruntă tutorii. În cadrul sesiunii aceștia au avut posibilitatea să relateze cazuri cotidiene pe care le-au întâmpinat educatorii și să primească anumite sfaturi de gestionare corectă a lor din partea echipei CIDSR. Această sesiune are un rol important și pentru copii și adolescenții din raionul Drochia care vor beneficia de o abordare corectă și armonioasă a subiectelor precum viața sexuală și dezvoltarea psihologică în perioada adolescenței.

Pentru a vedea mai multe detalii despre  subiectele discutate de membrii echipei CIDSR accesează prezentarea aici.

Partenerii

Utilizăm module cookie
Utilizăm module cookie pentru a afișa corect conținutul și pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept