Atelier de lucru „Creşterea gradului de conştientizare a populaţiei privind sănătatea şi drepturile sexual-reproductive în Republica Moldova”

27 Noiembrie, 2012

AO Centrul de Instruire în Domeniul Sănătăţii Reproductive cu susţinerea Ministerului Sănătăţii al Republicii Moldova, Fondului ONU pentru Populaţie, UNFPA și Regatului Olandei, a organizat un atelier de lucru „Creşterea gradului de conştientizare a populaţiei privind sănătatea şi drepturile sexual-reproductive în Republica Moldova”, care a avut loc pe data de 21-23 noiembrie 2012,  la hotelul Vila Verde, Chişinău.

Scopul acestui atelier a fost promovarea sănătăţii şi drepturilor sexual reproductive şi respectarea lor în Republica Moldova, inclusiv realizarea dreptului  la “luarea liberă a deciziei cu privire la reproducere”.

La atelierul de lucru a fost discutată  situaţia actuală, problemele existente și soluțiile potențiale de ameliorare în domeniul sănătăţii şi drepturilor reproductive în Republica Moldova. De asemenea, personalul medical care a participat la acest atelier a primit o instruire în vederea utilizării unor tehnici moderne şi de calitate, asociate cu riscuri şi morbiditate redusă, oferirii de servicii calitative, integrate cu conceptul de „Servicii centrate pe pacientă”.

S-a accentuat una din problemele importante, care constituie asigurarea unor îngrijiri complexe de o înaltă calitate, efectuate de personal de înaltă competenţă la nivelul tuturor instituţiilor medicale, în condiţiile ameliorării accesului la serviciile de întrerupere a sarcinii pentru femeile din Moldova.

La acest eveniment au participat jurişti în domeniul drepturilor omului, ONG-urile din domeniu, medicii din cabinetele de sănătate reproductivă din raioanele republicii,  mass-media.

Agenda  21-23 noiembrie 2012

Lista prezentarilor disponibile

Lista participantilor noiembrie 2012

Partenerii

Utilizăm module cookie
Utilizăm module cookie pentru a afișa corect conținutul și pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept