Atelierul de lucru: ”Pentru sporirea capacităților managerilor din asistența medicală primară de a lua decizii bazate pe dovezi și acțiuni pentru procurarea contraceptivelor. Sistemul logistic pentru contraceptivele cu distribuţie gratuită”

IMG_2036In perioadele 8-9 decembrie și 11-12 decembrie 2014 in incinta hotelului Regency, CIDSR cu suportul UNFPA si a Ministerului Sanatatii a organizat atelierul de lucru ”Pentru sporirea capacităților  managerilor din asistența medicală primară de a lua decizii bazate pe dovezi și acțiuni pentru procurarea contraceptivelor. Sistemul logistic pentru contraceptivele cu distribuţie gratuită”.

La acest atelier au participat reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, CNAM, Agentiei Medicamentului si managerii institutiilor medico-sanitare din tara.

Scopul atelierului de lucru: sporirea capacităților  managerilor din asistența medicală IMG_2033primară de a lua decizii bazate pe dovezi și acțiuni pentru procurarea contraceptivelor din sursele asigurării obligatorii de asistență medicală și asigurarea accesului grupurilor vulnerabile la metode moderne de contracepție, efectuarea de calcule preliminare privind costurile de achiziții de contraceptive, sensibilizarea privind noile opțiuni de achiziții, inclusiv utilizarea de AccesRH, în temeiul pct.8 al Regulamentului privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 397 din 31 mai 2011.

Obiectivele atelierului de lucru:

La finele atelierului participanţii:

  • vor putea prezenta beneficiile pe termen mediu şi lung ale investiţiilor în contraceptive,
  • vor putea descrie sistemul logistic pentru contraceptive gratuite şi scopurile acestuia,
  • vor prezenta conceptele şi componentele ciclului logistic,
  • vor putea descrie importanţa asigurării continuităţii stocurilor în cabinet şi modul în care vor asigura acest lucru la cabinetul propriu,
  • vor putea calcula costurile asigurării accesului populaţiei vulnerabile din teritoriul arondat la contraceptive gratuite

Subiectele abordate, pe larg discutate au fost:

  • Consecinţele sarcinilor nedorite asupra bugetelor de practică;
  • Sistemul logistic pentru contraceptivele gratuite;
  • Stocuri iniţiale, continuitatea stocurilor, stocuri minime şi stocuri maxime;
  • Calcularea costurilor contraceptivelor gratuite, opţiuni de procurare.

IMG_2032Toti particiapantii au plecat de la acest atelier cu o sarcina: de a revizui inca odata stocurile existente de contraceptive la momentul dat si estimarea necesitatii per populatie pentru anul care vine si intocmirea unui buget real si obiectiv.

Mai jos puteti gasi agenda de lucru a atelierului si materiale informative privind contraceptia.

Partenerii

Utilizăm module cookie
Utilizăm module cookie pentru a afișa corect conținutul și pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept